SRAM

SRAM

SRAM Corp. is in 1987 in het Amerikaanse Chicago, ILL opgericht. SRAM startte vooral met de productie van derailleurs, verstellers, kettingen, cassettes en remmen voor mountainbikes en kort daarna door de overname van het Duitse Sachs voor de gewone fiets. Vanaf 2006 is men ook op de markt met complete groepen voor racefietsen. SRAM is ook eigenaar van Rockshox, Avid en Truvativ.

Read More

Campagnolo

Campagnolo

Campagnolo werd in 1933 opgericht door Tullio Campagnolo in het Italiaanse Vicenza. Campagnolo is het meest prestigieuze merk fietsonderdelen.

Tullio Campagnolo was zelf profwielrenner die in de werkplaats van zijn vader startte met het produceren van naven. In 1930 kreeg hij een patent voor een naaf met snelsluiting. De voorloper van de huidige quick release.In 1933 startte Campagnolo solo met zijn bedrijf en pas 7 jaar later nam hij personeel aan toen hij ook de achterderailleur introduceerde. In 1956 introduceerde Campagnolo de voorderailleur.

Read More

Shimano

Shimano

Shimano Inc. werd in 1921 in het Japanse Osaka opgericht door Shozaburo Shimano.

Tot de jaren '30 was shimano gericht op de Japanse markt. Daarna startte men met de export. In de jaren '50 begon men met derailleurs en versnellingsnaven. In de jaren '60 en '70 groeit de export flink door en start men ook fabrieken in het buitenland. Toen Shimano in 1973 de eerste Dura-Ace groep introduceerde groeide Shimano explosief door, hetgeen ind e jaren '80 nog versterkt werd door de opkomst van de mountainbike.

Read More